İçeriğe geç

Görev Yeri Değişikliği Cezası Hangi Hallerde Verilir

Görev yeri değişikliği cezasını kim verir?

Görev yeri değiştirilen memura disiplin cezası, disiplin cezasının verildiği tarihte çalıştığı kurumun disiplin amirleri ve kurulları tarafından verilir.

Görev değişikliğini kabul etmeyen memur ne yapmalıdır?

Görev değişikliğini kabul etmezseniz, görev değişikliği bildirimine 6 iş günü içinde yazılı olarak yanıt vermeli ve görevi kabul etmediğinizi belirtmelisiniz. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

Memurun görev yerini terk etmenin cezası nedir?

Devlet Memurları Kanunu’nun 125/A-b maddesine göre, “Göreve geç gelme, görevi erken terk etme veya özürsüz ya da izinsiz görev yerini terk etme” fiilini işleyen kamu görevlisi hakkında kınama cezası ile disiplin soruşturması yapılır, haksız bulunması halinde kınama cezası ile cezalandırılır.

Kınama cezası hangi hallerde verilir?

işyerinde ahlak ve adabı bozarak yazı yazmak, resim çizmek ve işaret, resim ve benzeri şekiller yapmak, verilen emirlere itiraz etmek, borçlarınızı kasten ödemeyerek hakkınızda yasal işlem başlatmak, kurumların huzur ve sükununu bozmak vb.

İşveren görev yeri değişikliği yapabilir mi?

Bu maddeye göre; “Çalışma koşullarında iş sözleşmesinden, iş sözleşmesine bağlı personel yönetmeliğinden ve benzeri kaynaklardan veya işyeri uygulamalarından kaynaklanan esaslı bir değişiklik, işveren tarafından ancak işçiye yazılı olarak bildirilmek suretiyle yapılabilir.

Görev değişikliğini kabul etmeyen işçiye ihbar ödenir mi?

Çalışan çalışma koşullarındaki temel değişikliği kabul etmezse ne olur? İşveren iş sözleşmesini feshederse, fesih önemli bir nedene dayanmadığından çalışan kıdem tazminatı ve fesih tazminatı alma hakkına sahiptir.

Memur istemediği yere görevlendirilir mi?

Kamu hizmetinin ifası sırasında bir memurun geçici olarak başka bir yere gönderilmesi normal bir işlem olmayıp, kamu yararı ve hizmetin gereği olarak ihtiyaç duyulması halinde istisnai durumlarda başvurulabilecek bir yoldur.

Memur istemediği yerde zorla çalıştırılabilir mi?

Anayasa’nın 18. maddesine göre, “hiç kimse çalışmaya zorlanamaz.” “Çalışma özgürlüğü, herkesin istediği mesleği özgürce seçebilmesi ve çalışmaya zorlanmaması anlamına gelen bir haktır (AYM, 2010). “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz veya mecbur tutulamaz (AİHS).

Memur amirini cimere şikayet edebilir mi?

Memurlar, üstlerinin veya kurumlarının idari eylem ve işlemlerinden şikâyet hakkına sahiptirler.

Devlet memuru tutanak yerse ne olur?

Yetkiliye karşı bir rapor hazırlamak, yaptırım için acil bir sebep değil, yetkiliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır. Yetkiliye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı disiplin soruşturmasının sonucu olacaktır.

Memura hangi durumlarda uyarma cezası verilir?

a) Verilen görev ve sorumlulukları tamamlayınız.

Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?

Bir memurun 1 veya 2 gün işe gelmemesi halinde, brüt maaşının %12,5’inden %3,33’üne kadar emeklilik kesintisi cezası uygulanır.

Hangi durumlarda memurluktan atılır?

Madde hükmü gayet açıktır. Adaylık süresi içinde (aynı kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasına göre bu süre en az 1, en çok 2 yıl olabilir) başarısız olanlar ve adaylık süresi içinde kamu hizmetiyle bağdaşmayan davranışlarda bulunanlar, adaylıklarının kamu hizmetinden çıkarılmasına karar verilebilir.

Memur vakarına yakışmayan davranışlar nelerdir?

e) Memurluk onuruna yakışmayan tavır ve davranışlarda bulunmak, f) Görevine ve işverenine karşı ilgisizlik göstermek veya kayıtsız kalmak, g) Teşkilat ve kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranmak, h) Teşkilat ve kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı hareket etmek. Görevi birlikte yerine getirme ilkesi.

Memurun ozel hayatinda isledigi fiiller disiplin cezasına konu olabilir mi?

Özel hayata ilişkin eylemlerden dolayı disiplin cezası verilemez.

Memurluktan çıkarma cezasını kim verir?

“Kamu görevinden çıkarma, üstlerin talebi üzerine, memurun bağlı olduğu kurumun Yüksek Disiplin Kurulunun kararıyla verilir.” Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulunun ayrı bir ceza verme yetkisi yoktur; verilen cezayı kabul veya reddederler.

İdari cezayı kim verir?

1- Memurlara uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri tarafından verilir. 2- Memurun terfisinin durdurulması cezaları, memurun bağlı olduğu kurumun disiplin kurulunun kararı üzerine, il disiplin kurullarının kararı üzerine valiler tarafından verilir.

Amir memurun görev yerini değiştirebilir mi?

2- Verilen görev mevzuata aykırı olmakla kalmayıp ayrıca bir suç teşkil ediyorsa, amir yazılı olarak tekrarlasa bile bu görev yerine getirilmez. – Amir, görevlinin bina içindeki çalışma yerini değiştirebilir. Burada ancak alınan tedbirin kamu yararı ve hizmet gerekleriyle uyuşmaması gerekçesiyle dava açılabilir.

Kimler disiplin cezası verebilir?

2. Disiplin amiri ve disiplin yaptırımlarını uygulama yetkisine sahip makam. Uyarı, kınama ve maaş kesintileri disiplin amiri tarafından verilir. Disiplin amiri, her kamu kurumu tarafından çıkarılan disiplin amiri yönetmeliği ile belirlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kilolu Escort